donderdag 6 september 2012

Feestelijke open dag in Vinkhuizen 8 septemberZaterdag 8 september 2012 is van 12.00 tot 17.00 uur de Open Dag in de wijk Vinkhuizen. Een feestelijke dag voor de wijkbewoners.

Er is de hele middag van alles te doen voor jong en oud. Op het Winkeliersplein is een ‘Smaaktheater’, waar gezonde gerechten worden gekookt en kunnen worden geproefd. Ook zijn er spinningwedstrijden en een Rad van Fortuin met mooie prijzen. Deze prijzen zijn beschikbaar gesteld door de organisaties en winkeliers. Tevens is er op het plein een optreden van de bekende Vinkhuizer zanger Rodney Elzer, zijn er sportdemonstraties en een springkussen voor de allerkleinsten. ‘Bakkie, Bakkie’, zorgt voor het vertrouwde kopje koffie.

Vinkenroute
Wethouder Jannie Visscher opent om 12.30 uur officieel de Vinkenroute op het Winkeliersplein van het winkelcentrum Vinkhuizen. De Vinkenroute loopt onder andere langs De Wende, ‘t Vinkhuys, het Stip, Trefpunt de Siersteen, De buurt- en speeltuinvereniging, het Centrum voor Jeugd en Gezin, De Veldspaat, dierenweide Eelderbaan, de Goudvink, MJD, Novo en het gezondheidscentrum ‘De vuursteen’. Onderweg maken mensen kennis met het brede activiteitenaanbod in de wijk.

Op diverse pleintjes en veldjes langs de route wordt ook van alles georganiseerd. Zo staat korfbalvereniging Club-Brothers langs de route en laten bewoners die ‘hun Radiumpleintje’ opgeknapt hebben dit zien. Er is aandacht voor de kunstobjecten langs de route. En er zijn gezonde hapjes, testen en workshops voor wie wil.

Win een ballonvaart
Op verschillende locaties kan er worden gestempeld. Deelnemers kunnen hun volle stempelkaart inleveren op het Winkeliersplein. De hoofdprijs is een ballonvaart voor twee personen. De trekking van de prijswinnaar vindt om 16.45 uur plaats op het Winkeliersplein.

Organisatie
Deze Open Dag is een gezamenlijk initiatief van de winkeliersvereniging, bewoners uit de wijk, de sociaal culturele accommodaties, maatschappelijke organisaties, zorginstellingen en het project Vinkhuizen op je Gezondheid!.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten