woensdag 19 september 2012

Gemeenteloket op maandag langer open

foto gemeente groningen
De gemeente Groningen start op maandag 1 oktober een proef met langere openingstijden van de publiekshal aan de Kreupelstraat op maandag. De afdeling Publiekszaken is dan elke maandag geopend van 16.00 uur tot 19.00 uur. Dit geldt voor burgers met een afspraak en inwoners die een eerder aangevraagd document willen ophalen.

Gedurende de extra openingstijden op maandag kunnen burgers er terecht die een afspraak hebben gemaakt voor het aanvragen van een paspoort, rijbewijs, indentiteiskaart of verklaring omtrent het gedrag. Er moet dus eerst een afspraak via internet zijn gemaakt.

Zo doet de gemeente ervaring op met dit 'kappersmodel' dat B&W in de nabije toekomst breder willen invoeren. Vanaf 1 januari 2013 zal de publiekshal gedurende een gedeelte van de openingstijden alleen open zijn voor mensen die een afspraak via internet hebben gemaakt. Dat is efficiƫnter omdat de gemeente de personele bezetting dan kan afstemmen op de verwachte klantenstroom.

Verder krijgen middenstanders en hun personeel, die veelal op de extra openstelling op donderdagavond moeten werken, op deze manier ook meer ruimte op maandag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten