donderdag 20 september 2012

Ieder kind muziek

Ieder Kind Muziek (IKM) biedt kinderen op school de mogelijkheid om structureel muziekonderwijs onder schooltijd te volgen en in onze wijk woont Erna Moragues waar we al veel mee gedeeld hebben als het om muziek gaat en niet alleen een instrument maar ook zingen in koren zoals het Groninger kinder- en jeugdkoor.

Een vakleerkracht muziek van de Muziekschool werkt met groep 3/4 aan de algemene muzikale vorming. Hier leren de kinderen aan de hand van liedjes, ritmes, speelstukjes, grafische notatie, luisteropdrachten en dansen muzikale basisvaardigheden kennen en begrijpen.
In groep 5 leren de kinderen, vanaf maart 2012, een instrument bespelen. De vakleerkracht muziek komt samen met een instrumentaal docent van de Muziekschool in de klas met voor ieder kind een instrument. De kinderen leren dit instrument bespelen en werken toe naar een presentatie voor ouders en andere bekenden. Een mooie muzikale ervaring voor ieder kind.Dat is mede te danken aan de stedelijke Muziekschool, dat het project ‘Ieder Kind Muziek’ op basisscholen is gestart. In bijgaand filmpje op YouTube ziet en hoort u er meer van.

<

Geen opmerkingen:

Een reactie posten