zaterdag 29 september 2012

Positieve reacties op afblazen tramDe reacties binnen de wijk waren even als in de binnenstad van Groningen positief op het afblazen van de tram. Het uitgeven kan niet ongelimiteerd, immers een kleine dertig miljoen is als sneeuw voor de zon verdwenen. Het politieke casino moet maar eens afgelopen zijn waren een aantal reacties. 


Het stadhuis zat op slot en zo startte Henri Kruithof als informateur de verkenningsgesprekken in een café aan de Vismarkt.  De stadspartij sprak als enige partij een voorkeur uit voor een anti tram coalitie. De PvdA en GroenLinks staan dan buitenspel. Ondanks de druk vanuit de regio laten vele bewoners weten dat als de linkse coalitie vast blijft houden aan de tram zij hier bij de volgende verkiezingen op afgerekend zullen worden.

In tijden van crisis is het oppassen en wegen de sociale elementen zwaarder dan de tram.  De GroenLinkse wethouder heeft haar financiën willens en wetens niet aan willen passen en zadelt haar bevolking op met een kleine dertig miljoen en blijkt bestuurlijk niet in staat een proces tot een bereikbare stad ten uitvoer te kunnen brengen. Niet alleen deze wethouder, ook alle politiek verantwoordelijken hebben het zover laten komen. Al ruim een half jaar zijn de signalen tegen de komst van de tram groot en is de crisis eerder groter dan kleiner geworden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten