zaterdag 29 september 2012

Regio uit de tram gezet, kosten ruim 30 miljoen

De grenzen waarbinnen de tram in de begroting meegenomen mocht worden zijn overschreden door de PvdA en de GroenLinkse wethouder financiĆ«n, Karin Dekker met als gevolg dat twee partijen, die zich aan de gemaakte afspraken hielden, D66 en de SP, niet akkoord konden gaan met de voorgestelde begroting eerder deze week.  Weer blijkt dat politiek haar grenzen niet kent als het om gemeenschapsgeld en niet in staat is beleid te maken. Er gaat inderdaad niets boven Groningen.

De provincies Groningen en Drenthe en twaalf gemeenten rond de stad Groningen blijven vasthouden aan de aanleg van een tram. Zij vinden de tram de beste oplossing om de stad en de regio goed bereikbaar te houden. De provincies en gemeenten zijn verenigd in de stuurgroep Regio Groningen Assen en vinden dat de raad een lichtvaardig besluit heeft genomen door de tram te schrappen.
Ze hebben dat laten weten in een brief die vrijdag naar de gemeenteraad is gestuurd. De stuurgroep Regio Groningen Assen zegt in die brief niet mee te willen betalen aan alternatieven voor de tram.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten