maandag 3 september 2012

Vis eten is gezond maar wel minder!We eten minder vis. Nederlanders consumeren nu gemiddeld 3,4 kilo vis per jaar, dat was een jaar geleden twee ons meer, zo blijkt uit cijfers van marktonderzoeksbureau GfK.
De invloed van de recessie is volgens GfK duidelijk terug te zien in de thuisconsumptie van vis, schaal- en schelpdieren. In 2011 werd in de eerste twee kwartalen 27,9 miljoen kilo vis gegeten, in 2012 was dat 26,8 miljoen kilo. Op jaarbasis komt dat neer op dat gemiddelde van 3,4 kilo vis, ongeveer 2 ons minder dan een jaar geleden.

Goedkopere vis
De consument koos volgens het marktonderzoek daarnaast vaker voor goedkopere vis, zoals bijvoorbeeld diepvriesvis in plaats van verse vis. De consumptie van pangasius en koolvis is hierdoor gestegen, terwijl de Nederlander minder mosselen en haring heeft gekocht.

'Niks mis met vis'
Het Nederlands Visbureau betreurt de dalende populariteit van vis: "Vis eten is gezond, het Voedingscentrum raadt niet voor niets aan twee keer per week vis te eten. Daar willen we graag wat aan doen", reageert Agnes Leewis van het Nederlands Visbureau.

(bron: bnr)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten