donderdag 11 oktober 2012

Buschauffeur mishandeld Wie weet meer?

 De politie is op zoek naar getuigen van een op woensdagmiddag gepleegde mishandeling van een 60-jarige buschauffeur. Tussen 15.30 en 15.45 uur reed de man als chauffeur van QBuzz lijn 15 van het Zernikecomplex naar het hoofdstation in Groningen. Bij de halte aan de Grote Beerstraat stapte een onbekende jongeman in die ter hoogte van de halte aan de Westersingel erg vervelend begon te doen. Hij versperde het middenpad zodat andere passagiers niet door konden lopen. Toen de chauffeur via de omroepinstallatie de passagiers verzocht om door te lopen en later de betreffende man verzocht door te lopen, protesteerde hij luidkeels. 

Aangekomen bij het hoofdstation aan het Stationsplein sprak de chauffeur hem tijdens het uitstappen aan op zijn gedrag. De passagier spuugde hem vervolgens in het gezicht, gaf hem een klap en vernielde de bril van het slachtoffer. De chauffeur werkte de passagier vervolgens de bus uit waarna het handgemeen buiten verder ging. Er werd over en weer geslagen. Door tussenkomst van omstanders hield de vechtpartij op en nam de verdachte de benen richting de binnenstad. 

De politie zoekt mensen die deze verdachte kennen. Het betreft een licht getinte jongeman van ongeveer 18 jaar oud. Hij droeg een zwart trainingspak met een witte streep, witte sportschoenen en een zwart petje met witte opdruk “NY”. Heeft u meer informatie over de mishandeling? 


Bel dan de politie via het algemene nummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten