woensdag 3 oktober 2012

Herinrichting park Selwerd 01

Vanaf 1 oktober is de gemeente Groningen begonnen met de herinriching Park Selwerd, waar we u regelmatig verslag van zullen doen.

Veranderingen door een politieke wens en niet iets waar de bewoners het nut van inzien. De gemeente Groningen, de informatie is niet compleet, meldt in haar berichtgeving dat bewoners bij de plannen betrokken zullen worden en het enige wat wij in bezit hebben is een concept indeling van de herinrichting van het park. Diverse malen is geprobeerd om met de stadsecoloog in contact te komen echter zonder resultaat. De plannen zijn ontworpen door mensen die we anders niet in het park aantreffen en het raakt mensen dat, in een tijd waar we zuinig op ons geld moeten zijn, plannen uitgevoerd worden waar het merendeel van de bezoekers van het park het nut niet van inzien.

Dit is niet onze mening, maar een vertaling van de vele interviews van de bezoekers van het park. Zelf gaat het ons ook van het hart dat een ruimtelijk park binnen de compacte wijken, veranderingen ondergaat tot een compact park waar men van alles wil maar het resultaat er niet naar zal zijn en waar van burgerparticipatie nauwelijks sprake van geweest is. Groen Linkse plannen kosten geld, doen ons geloven in natuurverbetering, maar ons ruimtelijk park is een verarming tussen de wijken Selwerd en Paddepoel.

We blijven het volgen en alle artikelen over dit onderwerp zijn te vinden via zoekfunctie herinrichting park selwerd.

Een foto-impressie:
1 opmerking:

  1. Waar gaat dit naar toe.hopelijk kunnen we nog wel plezier beleven in dit park met onze dieren en kinderen ook wij zelf maken graag gebruik van dit park om even met onze ouderen die met een rollator of scootmobiel lopen.een kleine wandeling te maken.geen probleem als ze ook eens aan deze doelgroep uit de buurt gaan denken door de wandelpaden te gaan verbreden en verharden.ook meer bankjes zullen het hier goed doen rond de vijvers waar de ouderen even kunnen gaan zitten te genieten van het uitzicht over de mooie vijvers laat ze eens komen koffie drinken en aan ons vragen als bewoners van de flats hoe ze mmet dit park om moeten gaan.Of houdt dit misschien al verband met een hele grote parkeerplaats.naast de nog te bouwen moskee?

    BeantwoordenVerwijderen