woensdag 10 oktober 2012

Laat uw tuin zoemen


Op donderdag 11 oktober geeft ecologisch hovenier Wankja Ferguson een praktische en inspirerende lezing over de relatie tussen bloemen, vlinders en wilde bijen.
Zowel wilde bijen als vlinders hebben het moeilijk, maar iedereen kan wat doen om hun leefomstandigheden te verbeteren. De presentatie is voorzien van prachtige beelden, die in en om de stad Groningen zijn gemaakt. In de lezing worden concrete handvatten gegeven om zowel bijzondere, als algemene vlinders en wilde bijen naar de tuin te lokken. Sommige vlinders zij bijvoorbeeld heel kieskeurig en moeten niets weten van lavendel of een vlinderstruik.
Deze avond is de laatste in een serie van drie lezingen, die onderdeel uitmaken van de campagne Groningen Zoemt. Met deze campagne vragen de Natuur en Milieufederatie en de Gemeente Groningen aandacht voor de leefomstandigheden van de bij én het feit dat iedereen wat voor de bijen kan betekenen.  De lezing is gratis toegankelijk in de Openbare Bibliotheek te Groningen en begint om 19.30 uur. De ingang is aan de Poststraat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten