zaterdag 13 oktober 2012

Paddepoel Noord Oost opent natuurlijke speeltuin


Het heeft een aantal jaren geduurd maar het resultaat mag er zijn. Op de groenste en educatiefste locatie van Groningen, het terrein van de Kinderwerktuin, is vandaag 13 oktober, een natuurlijke speeltuin in gebruik genomen, speciaal voor jonge kinderen. De speeltuin is gerealiseerd door het oprichten van de buurtvereniging Paddepoel Noord Oost. Deze vereniging zal samen met vrijwilligers en de kinderwerktuin van Natuur en Duurzaamheideducatie verantwoordelijk voor het onderhoud van de speelplaats.

Een open middag met allerlei activiteiten waar kinderen samen met de kunstenaars Hilda Top en AnjaLofvers knutselden met natuurlijke elementen. Inmiddels is een kunstwerk door de kinderen gerealiseerd ‘Windroos’ waarover later meer.

Eén van de beroemde valkeniers, Ruud Sanders, was deze middag uitgenodigd om een demonstratie te verzorgen met roofvogels. Dat was spannend. Boven Paddepoel Noord roofvogels in de lucht, en laagvliegend over de kinderhoofden en als verrassing, samen met zo’n roofvogel op de foto.

Een geslaagde middag waar Paddepoel, als het gaat om duurzaamheid, groen en educatie van de natuur, de eerste plaats in Groningen inneemt.Foto's van deze middag: klik hier

Een slideshow:
Een video

Geen opmerkingen:

Een reactie posten