vrijdag 5 oktober 2012

PvdA-fractie Groningen onder toezicht

Veel prominente PvdA'ers konden de afgelopen jaren roepen wat ze roepen wilden: de huidige PvdA fractie en de beide wethouders -met name Frank de Vries- negeerden iedereen. Elk goed bedoeld advies werd in de wind geslagen. Met sabel en knuppel werden op allerlei manieren PvdA'ers die kritiek hadden op de politieke koers van hun partij, neer geknuppeld. De sfeer binnen de PvdA is totaal verziekt, schrijft een prominent pvda-er.


Vandaag lezen we bij RTV Drenthe dat de Drentse Commissaris van de Koningin Jacques Tichelaar  orde op zaken gaat stellen binnen de PvdA-fractie van de stad Groningen.
Tichelaar is gevraagd de fractie van de sociaal democraten door te lichten. De twee PvdA-wethouders De Vries en Pastoor stapten vorige week samen met Dekker van GroenLinks op. Dat heeft tot veel spanning binnen de fractie geleid. Er wordt niet uitgesloten dat een deel van de fractie moet wijken.
Ook lezen we in de pers dat de Groninger PvdA koste wat het  kost in het college van burgemeester en wethouders wil blijven zitten. Dat verklaren zowel landelijk voorzitter Hans Spekman als afdelingsvoorzitter Piet Boekhoudt. Het wantrouwen jegens de PvdA werd eerder door de verkenner Henri Kruithof vastgesteld. Diverse partijen willen wel praten met de PvdA, maar dat de partij wel maatregelen moet nemen in de personele sfeer.

Onder het gedrag en de strategie van Frank de Vries en Arjan de Rooij gingen velen gebukt en daar moet een eind aan komen. Nieuwe bezems vegen schoon?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten