woensdag 3 oktober 2012

RUG 89e in wereldranglijst Times

De Rijksuniversiteit Groningen scoort met een 89e plaats goed in de prestigieuze Times Higher Education World University Ranking, een wereldwijde ranglijst voor universiteiten. Ook andere Nederlandse universiteiten doen het goed, in tegenstelling tot andere Westerse landen.

In hun rapport noemen de onderzoekers de Nederlandse prestatie ‘uitermate sterk’. Nederland staat met liefst 12 universiteiten in de top 200 van de wereld en bezet daarmee achter de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk de derde plek wereldwijd. Alle Nederlandse universiteiten op de ranglijst zijn de afgelopen jaren gestegen.

De hoogst genoteerde vaderlandse universiteit op de ranglijst is de Leidse, namelijk op de 64e plek. Leiden stootte Utrecht van de eerste plek wat Nederland betreft. Utrecht staat nu op plek 67, gevolgd door Wageningen (70), de Rotterdamse Erasmus Universiteit (71), Delft (78), Amsterdam (83), Groningen (89), Eindhoven (114), Maastricht (115), Nijmegen (127), Vrije Universiteit Amsterdam (140) en Twente (187). Alleen de Universiteit van Tilburg staat niet op de lijst.

De lijst wordt aangevoerd door de Technische Universiteit van Californië. Harvard zakte naar de vierde stek, omdat de universiteiten van Stanford en Oxford voorbij stoven.

Het onderzoek voor de ranglijst wordt gehouden onder bijna 17.000 academici. In totaal worden de universiteiten op 13 verschillende aspecten beoordeeld, zoals de bijdrage aan de wetenschap en het internationale karakter van het instituut.

(bron: dichtbij.nl)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten