vrijdag 12 oktober 2012

Trambaan in de aanbieding

Een plaatje van de Zonnelaan waarvan de bedoeling was een trambaan aan te leggen. De Regiotram is inmiddels afgeblazen en de kosten die de politiek ongelimiteerd heeft uitgegeven bedragen meer dan dertig miljoen euro, waar de politiek zich zeer diep voor moet schamen dat dit proces onbeheersbaar is geworden en waarvan wij burgers de tol voor gaan betalen. Ondernemers en burgers moeten er hard voor werken om het huishoudboekje op orde te houden iets wat de politiek niet kan zeggen. Bewoners en ondernemers aan de Zonnelaan zijn verheugd dat de tram is afgeblazen maar hebben een katterig gevoel overgehouden. Verschillende mensen hebben hun woningen verkocht om niet af te wachten op de komst van de tram om maar iets te noemen. Nu maar hopen dat er juiste mensen binnen het college worden aangesteld om de stad weer stad te laten zijn. Er gaat niets boven Groningen! en niemand is onmisbaar.

1 opmerking:

  1. Met het afblazen van de Regiotram is Groningen een financiële ramp bespaard gebleven. Ik roep al tijden dat de aannames die bij het tramproject gebruikt worden te rooskleurig zijn en dat de samenleving een levensgroot financieel risico loopt. Het is nadeel van het voorkomen van een ramp is dat er altijd mensen zullen zijn die beweren dat de ramp nooit zou hebben plaatsgevonden.

    Het afblazen van de tram betekent dat er direct 79 miljoen euro minder hoeft te worden bezuinigd. Immers, doordat de gemeente nu minder risico loopt hoeft er ook minder geld in de risicopot te worden gestoken. Ook hoeft er nu geen 30 miljoen te worden uitgetrokken om de tram te laten "aanlanden" op het Hoofdstation. Dus ja, afblazen van de tram kost geld, maar de besparingen wegen daar ruimschoots tegen op.

    Het RSP-geld (compensatiegelden Zuiderzeelijn) kan gewoon voor andere bereikbaarheidsprojecten worden gebruikt. Angst dat het geld niet op tijd uitgegeven kan worden is ongegrond: er was al meer RSP-geld geclaimd dan er überhaupt beschikbaar was. Ook betekent het afblazen van de tram dat er weer gespaard kan worden voor het ongelijkvloers maken van de Ring West. Het geld dat de gemeente hiervoor zou sparen was vorig jaar door wethouder Dekker ingepikt toen de tram ineens een tekort had van 17,5 miljoen euro omdat de "Financial Engineering" niet zomaar haalbaar bleek.

    Kortom, voor de burgers van de Stad is het afblazen van de tram een goede zaak.

    BeantwoordenVerwijderen