vrijdag 5 oktober 2012

Verzelfstandiging openbaar onderwijs afgerondDe gemeente Groningen en de Openbaar Onderwijs Groep Groningen (O2G2) hebben met het tekenen van de vaststellingsovereenkomst de verzelfstandiging van het openbaar onderwijs in de stad Groningen afgerond.  Hiermee is de aanbevelingen van de commissie Klaassen – verwoord in het rapport ‘Vermogen tot onderwijs’- uitgevoerd. Door het college van burgemeester en wethouders wordt daarnaast voorgesteld  dat het Groninger Bijzonder Onderwijs een bedrag van 6, 1 miljoen ontvangt, waarover de gemeenteraad binnenkort een definitief besluit over zal nemen.

(foto vlnr: mw. L. Zandbergen namens het bijzonder onderwijs, wethouder E. Pastoor, mw. M. Schreur O2G2)

Nu zowel het openbaar onderwijs als het bijzonder onderwijs akkoord zijn, zetten de betrokken partijen  een streep onder de discussie over de verzelfstandiging van het openbaar onderwijs in de stad Groningen.

Zowel de gemeente Groningen als het openbaar- en bijzonder onderwijs zijn zeer tevreden over het behaalde resultaat. Sinds 1 januari 2010 is het openbaar onderwijs in de stad Groningen verzelfstandigd. Vooral over de financiƫle aspecten van de verzelfstandiging ontstond verschil van mening tussen de gemeente Groningen en de stichting Openbaar Onderwijs Groep Groningen. De gemeenteraad besloot in februari 20112 de bruidsschat aan het verzelfstandigde openbaar onderwijs te herzien en te verhogen naar 8,103 miljoen euro. Tegelijk stelde de raad een bedrag van 6,861 miljoen euro beschikbaar om de vermogenspositie van het Groninger openbaar onderwijs aan te vullen.

Alle partijen waren het er over eens dat het gaat om kwaliteit van het onderwijs en welke rol spelen we hierin. De overeenkomst betekent geen wijziging in het voornemen kleinere scholen te sluiten.

Meer nieuws: gemeente groningen 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten