vrijdag 1 juni 2012

D66 wel héél laat met duurzaamheid


Vandaag lezen we dat wethouder Ton Schroor van de gemeente Groningen de komende maanden op een e-scooter gaat rondrijden. Met ingang van vandaag zal hij de elektrische scooter bijvoorbeeld gebruiken voor het afleggen van bedrijfsbezoeken.
Op deze manier wil hij bijdragen aan een duurzamer Groningen. Een e-scooter is namelijk stil en heeft geen vervuilende uitstoot. Daarnaast is het de verwachting dat de e-scooter tijdwinst oplevert. Over het algemeen kun je je in Groningen sneller per scooter verplaatsen dan per auto.

In 2009 werd het eerste elektrische laadpunt op het Zernikecomplex in Groningen in gebruik genomen en was wethouder Janny Visscher die voor duurzaamheid streed. Ook de eerste E-scooters werden geïntroduceerd. Om het straatbeeld te veranderen deed menig fabrikant een beroep op gemeenten en overheidsinstelling hier een voorbeeld functie in te vervullen. Geen van de wethouders heeft woord gehouden en deze stunt van Ton Schoor is dan ook een beetje beschamend als je bedenkt dat het gebruik van duurzaamheid wel heel lang op zich laat wachten en Groningen wel een ambitie nastreeft welke nimmer realiteit zal worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten